top of page
pruh-pod-logo.png
  • Writer's pictureSylvie Stoneova

Co dělá u filmu koordinátor intimity? O tom se rozpovídal David Thackeray ze seriálu Sex Education

Nahota a sex mají dnes čím dál tím více významnější roli při vyprávění příběhu, ať už je to ve světě filmu, televize nebo interaktivního obsahu. Ve filmovém průmyslu se proto zrodil nový job title zvaný koordinátor intimity, který se specializuje na zajištění pohodlí a bezpečí herců při natáčení citlivých scén obsahující fyzický kontakt nebo intimní situace. V rozhovoru pro cosmopolitan.cz David Thackeray koordinátor intimity pro seriál Sex Education promluvil o svých zkušenostech.

Zdroj: Netflix


Příprava na intimní scénu začíná před natáčením


Role koordinátora intimity je podle Davida Thackeray 80 % analyzování scénářů, identifikování scén obnášející intimitu a konzultace s režisérem, producenty a nakonec s herci. Konverzace s herci by měla především zajišťovat vzájemné porozumění vize a vymezení pravidel chování pro jejich komfort během natáčení. A potom se jedná o choreografie, kdy pečlivě vytváříte pozice a sestavy, podobně jako při tanci.


Thackeray zdůraznil, že před natáčením scén s nahotou a hranou intimitou je nutné jakékoli změny schválit s herci minimálně 48 hodin předem.


“Zkoušky scén probíhají až těsně před natáčením, aby se zaručila důvěra a pohoda herců při náročných scénách.”

- David Thackeray

Zdroj: Samuel Taylor, Netflix


Jaká pravidla chování lze na place očekávat při natáčení intimních scén?


David prozradil, že se v ateliéru většinou používá omezený počet monitorů a pečlivě se vybírá, kdo by měl být přítomen během natáčecí scény. Župany k dispozici samozřejmě nesmí chybět, aby se herci mohli zahalit v případě přestávek.


Thackeray také vyjádřil uznání pro seriál "Sexuální výchova" za jeho důraz na skutečnost a zahrnutí různých perspektiv. Tvůrci seriálu aktivně spolupracují s experty, aby zaručili autentičnost a ohleduplnost při zobrazování intimních scén.



0 comments
bottom of page