top of page
pruh-pod-logo.png
  • Writer's pictureLinhee Nguyen

Na filmovou scénu přichází Gen Z - herec Danny Vávra - zkušenosti s herectvím a moderováním v rádiu





Danny

Vávra


S nástupem generace Z se na filmové scéně objevuje nová generace talentovaných tvůrců. Jeden z představitelů této mladé tvůrčí vlny je herec Danny Vávra, který se již ve svých 23 letech může pyšnit bohatými zkušenostmi nejen ve filmovém průmyslu.



Povíte nám něco málo o Vaší dráze herectví? Jak jste se dostal k herectví?


Ono to bude znít celkem vtipně, ale od malička jsem miloval seriál „Horákovi“. Koukám na to každé léto a zaujalo mě to takovým způsobem, že jsem si řekl, že bych chtěl taky hrát. No a zhruba od těch 14-15 let mě to začalo pomaličku, ale jistě bavit. Moje první herecká zkušenost byla v mých 14 letech, kde jsem si vyzkoušel roli Grimpa v představení „Limonádový Joe“, která se konala u nás na vesnici.


"Postupně jsem od mládí začal v herectví otrkávat, mezi mé první vlaštovky patří epizodní role v seriálech jako je Ulice, Praha den a noc, Záchranáři, Soudce Alexander, Nebezpečné vztahy nebo i menší role ve filmu Jan Palach."

Účastnil jsem se také reklamního focení a natáčení pro různé značky. Naskytla se mi také příležitost účinkovat v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Mezi mé nedávné projekty patří klauzurní film s názvem „Keramické Vajíčko“ pro UTB ve Zlíně, které mělo skvělý nápad i děj

a jsem moc rád za tuto zkušenost.


Jaký je Váš dosavadní největší úspěch jako herec?


Určitě bych tam zařadil zmíněný klauzurní film, kde jsem si zahrál jednu ze dvou hlavních postav a toho si vážím, že jsem měl příležitost spolupracovat se skvělým týmem nadšených lidí. Dále bych tam zařadil i reklamní natáčení pro obchodní řetězec a spolupráce se značkou Corny.


Nedávno jste účinkoval v reklamním natáčení pro značku Corny. Jaké to pro Vás bylo?


Byl to velice příjemný den - bylo krásně teplo, svítilo sluníčko a měli jsme skvělé počasí. Co se týče reklamního focení, byl to skvělý zážitek se super partou lidí i štábem, naše parta se skládala ze čtyř lidí. Točili jsme také s pěveckou dvojicí Karmen Pal Baláž a Sebastianem a oba byli moc příjemní lidé. Celkově u všech lidí, kteří byli na focení bylo vidět, že je ta práce moc baví.


Jaké jsou největší výzvy, kterým musíte čelit jako mladý herec?


Důležité je také dávat do své práce maximum a dělat to naplno, ať si jednou člověk může říct „Týjo, ty jsi to fakt dal, asi v tobě něco bude!“


"Jednou z mých největších výzev je neustále se zdokonalovat, pracovat na sobě a brát si příklad ze zkušenějších herců."

Jak se připravujete na jednotlivé castingy? Jaký je Váš proces přípravy?


No, ještě nedávno jsem moc tlačil na pilu, řekl jsem si, že za každou cenu to musí vyjít a pak to taky všelijak vypadalo. Poslední dobou se snažím být co nejvíce přirozený. Párkrát si danou roli, o kterou se ucházím, vyzkouším třeba doma v pokoji. Teď je pro mě hlavní užít si celý proces castingu, mít úsměv na tváři a třeba si i příjemně popovídat s lidmi na place.


Podělil byste se více o Vašich zkušenostech v rádiu? Jak jste se k rádiu dostal a co tato práce obnáší?


V současné době působím jako moderátor v Internetovém Rádiu Trojka, kde jsem velmi spokojený. Projekt stále prochází vývojem a to mi poskytuje možnost aktivně pracovat na nových výzvách. I přestože rádio vysílá teprve dva roky, měli jsme tu příležitost spolupracovat s řadou zajímavých lidí, například s Nikol Votrubovou nebo Kubou Kubínem.


No a k rádiu jsem se dostal úplně náhodou. Předtím jsem působil na Fénix Rádiu, který jsem objevil přes internet. Chtěl jsem však dále rozvíjet a hledal jsem novou příležitost. Poté jsem narazil na Rádio Trojka z Pardubic na Facebooku. Okamžitě mě zaujala mladá a ambiciózní týmová atmosféra. Bez váhání jsem napsal zprávu a po měsíci jsem měl první vysílání s vedoucím a zakladatelem rádia, Kubou Kamarádem. Naše živé vysílání probíhá každý den od 17:00 do 20:00, přičemž písničky hrají 24/7. Mimo moderování se taky starám o výběr skvělých písní pro naše rádio, spravuju Instagram a jako tým neustále pracujeme na nových projektech, abychom zajistili, že se naše vysílání bude líbit posluchačům. Je fantastické vidět, jak všichni kolegové do toho dávají své srdce a dělají to naplno.


Máte nějaké tipy nebo rady pro ostatní mladé aspirující herce, kteří začínají svou kariéru?


Nikdy se nevzdávat a neustále pracovat na sobě je náročná, ale důležitá cesta. Osobně mám před sebou ještě hodně práce, ale jsem vděčný za příležitosti, kde jsem měl možnost si zahrát a potkat skvělé lidi.

"Je určitě dobré navštěvovat herecké kurzy vedené zkušenými lektory a herci, přihlásit se do castingové databáze - za mě skvělou volbou je ROLETIK."

Doporučuji také číst knihy o hereckém umění a navštěvovat divadelní představení. Většinou se vždycky objeví role v nečekanou dobu, takže je důležité být otevřený a připravený na jakoukoliv příležitost.

0 comments
bottom of page