top of page
pruh-pod-logo.png
  • Writer's pictureLinhee Nguyen

Ivo Consi: Většina lidí v sobě má herecký potenciál




Ivo

Consi


Dnes se dozvíme více o procesu hledání té správné herečky či herce. Máme tu čest vám představit, asistentka mezinárodní ředitelky castingu Nancy Bishop, CSA a hereckého trenéra - Ivo Consi! A bez dalších okolků se podíváme na jeho hodiny herectví.



Na co kladeš největší důraz během svých kurzů herectví?


Když jsem před třemi roky začínal, tak jsem jel hodně důkladnou analýzu textu, řešili action beats, objectives a podobně.


"Ale herci často měli pak moc věcí, na které při scéně myslet a zapomněli být v přítomném okamžiku."

Dnes už je můj přístup méně komplikovaný, začínám vždycky u vztahu mezi postavami a hledám cesty, jak ho pro herce udělat co nejvíc osobní. Jde mi vždy o to, aby byl výkon co nejvíc přirozený a zároveň silný.



Kde vidíš největší rezervy během procesu castingu a natáčení?


V prvotních kolech castingu přijde herec sám a jsem tam s ním jen já. Nevíme, zdali bude fungovat chemie s dalšími obsazenými herci. Takže je možné, že přehlédneme někoho, kdo sice sám nepodal nejlepší výkon, ale byl by skvělý do tandemu s dalšími herci ve filmu. Ale to je riziko povolání.



Co za technologie a aplikace při své práci používáš?


Máme databázi u ROLETIK.com a jsem s ní velice spokojený. Nancy má také kontakty po celé Evropě a tak často kontaktuje agenty v dané zemi, ze které je potřeba někoho sehnat. Také je u castingového režiséra důležitá paměť. Nancy je chodící databáze.



Vnímáš casting jako jednu z nejdůležitějších složek z celé filmové produkce?


Rozhodně. Říkal to i Miloš Forman a je to pravda doteď, film stoupá a padá s herci. A právě Forman zmiňoval, že ty vedlejší postavy a menší role jsou v některých aspektech ještě důležitější než ty hlavní.



Ovlivňuje tě tvá práce i v soukromém životě?


Moje profese mě hodně ovlivňuje. Kromě castingového režiséra a acting coach/učitele herectví jsem se vždy zajímal o režii, a tak jakýkoliv film vidím skrz oko tvůrce a neumím si ho užít jako divák. Dneska dokážu dokoukat už jen opravdu kvalitní snímky s výborným hereckým výkonem.



Řešíš casting a herecké výkony i mimo práci?


V životě často koukám na lidi a analyzuji jejich chování. Většina lidí má v sobě herecký potenciál. Filmové herectví a reálný život jsou si velice blízko a tak se mi profese a život dost prolíná.



A nejnovější zprávy? Právě teď Ivo Consi pracuje na řadě zahraničních projektů a pravidelně vyučuje filmové herce. Pořádá workshopy a individuální lekce, aby udržel herce ve formě! Chcete zlepšit své filmové herectví? Neváhejte a přihlašte se na důkladnou hodinu herectví na webu: www.ivoconsi.com

0 comments
bottom of page